Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е готов да направи много сериозни промени в отбора, ако успее да запази поста си до януари. Португалецът не изглежда никак сигурен за мястото си на „Стамфорд Бридж“, след като лондончани вече имат седем загуби от началото на сезона в Премиършип. Бъдещето на Специалния е сериозна тема на разговори в британските медии.

Според информациите Моуриньо подготвя много сериозни промени по своя състав, ако успее да се задържи в Челси.

Португалецът вече е подготвил два списъка – в единия попадат играчите, с които със сигурност ще се раздели, а в другия са имената на футболистите, които той иска да привлече на „Стамфорд Бридж“.

В списъка на играчите за гонене попадат Радамел Фалкао, Бранислав Иванович и Оскар. Не е изключено Челси да се раздели с някои измежду Еден Азар и Франсеск Фабрегас при достатъчно примамлива оферта.

В същото време Моуриньо иска да привлече в състава си Пол Погба, Гонсало Игуаин, Марко Ройс, Маркиньос и Джон Стоунс.

Според информациите в някои британски издания Моуриньо е убедил руския милиардер, че може да вдигне отбора само чрез чистка на състава.

"Той (Моуриньо) иска през януарския трансферен пазар да махне играчите, които счита за "развалените ябълки" в състава, за да може клубът отново да тръгне по правилния път", каза източник от Челси пред един от таблоидите.

"Жозе не иска да му поставят срокове за подобряване на класирането, но Роман му заяви, че иска да види признаци за възход.“