Манчестър Юнайтед спечели с 3:1 гостуването си на Мидълзбро на „Ривърсайд“ от 29-ия кръг на Висшата лига. По този начин „червените дяволи“ се изкачиха на пето място в класирането и изпревариха Арсенал. Головете за Манчестър Юнайтед реализираха Маруан Фелайни, Джеси Лингард и Антонио Валенсия, а почетното попадение за домакините вкара Руди Гестед.

Маркъс Рашфорд бе изведен на отлична позиция в 7-та минута, но ударът му бе спасен от Виктор Валдес.

Гастон Рамирес направи добър пробив в 13-та минута. Той финтира Ерик Баи и стреля, но Давид де Хеа внимаваше и успя да спаси.

Манчестър Юнайтед организира много добра атака в 23-та минута, когато Хуан Мата подаде към Маркъс Рашфорд, който стреля отблизо, но Виктор Валдес демонстрира чудесен рефлекс и спаси. При последвалата добавка Антонио Валенсия стреля, но Валдес отново бе на мястото си и спаси.

Манчестър Юнайтед поведе с 1:0 в 30-та минута, когато Ашли Йънг центрира в наказателното поле на Мидълзбро, където Маруан Фелайни засече топката с глава и я изпрати във вратата на Виктор Валдес.

Фабио центрира в наказателното поле на Манчестър Юнайтед в 32-та минута, след което Алваро Негредо стреля с глава, но неточно в страни от вратата на Де Хеа.

Маркъс Рашфорд получи отличен пас в 41-та минута, след което навлезе в наказателното поле на Мидълзбро и преодоля Бернардо Еспиноса, а след това стреля от малък ъгъл, но Валдес за пореден път се намеси решаващо и спаси.

Манчестър Юнайтед удвои своята преднина в 62-та минута. Джеси Лингард направи добър пробив, след което стреля от дъгата на наказателното поле на Мидълзбро и с премерен удар изпрати топката в горния ляв ъгъл на врататата на Виктор Валдес.

Мидълзбро се опита веднага да намали изоставането си. В 64-та минута след центриране в наказателното поле на Манчестър Юнайтед Алваро Негредо стреля с глава, но слабо и Де Хеа спаси без особени проблеми. Три минути по-късно Гастон Рамирес подаде към Алваро Негредо, който стреля с глава, но неточно в аут.

Мидълзбро намали изоставането си в 77-та минута, когато след сериозно разбъркване в наказателното поле на Манчестър Юнайтед топката стигна до Гестед, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Де Хеа.

Домакините можеха да изравнят резултата в 88-та минута, но Негредо не успя да вкара.

В края на срещата се стигна до напрежение между футболистите на двата отбора, след като Руди Гестед и Ерик Баи се спречкаха. Това предизвика още по-сериозно напрежение между играчите.

В добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед вкара трети гол, след като Антонио Валенсия се възползва от грешка на Виктор Валдес, който се подхлъзна и позволи на еквадореца да вкара в опразнената врата.

След този успех Манчестър Юнайтед се изкачи на пето място в класирането с 52 точки, докато Мидълзбро продължава да е предпоследен с 22 точки.