Наставникът на Тотнъм Хотспър Жозе Моуриньо призна, че очаква лоши новини за Хари Кейн, който получи разтежение в задната част на бедрото си при загубата с 0:1 от Саутхемптън. Кейн напусна срещата, а Специалния смята, че очакванията за новини около травмата на звездата на „шпорите” да не са особено приятни. Моуриньо категорично отписа стрелеца си за мача от ФА Къп срещи Мидълзбро в неделя, а също така призна, че очаква да е аут в следващите няколко срещи.

„Все още нямам точна информация, може би по-късно през деня, но моите усещания не са добри. Все си мисля, че новините ще са лоши – това е усещането му”, разкри Моу.

„Видях го още на терена, когато напускаше. Не се зачуди дали да го направи. Чух разговори от лекарите ни, които не звучаха обнадеждаващи”, допълни още той.

Загубата на Кейн е голям удар по Тотнъм, като травмите при португалеца, откак е начело, продължават да се нижат една след друга. Кейн има 27 гола в 31 мача за клуба и Англия през този сезон. „Мисля, че ще е аут за няколко мача, защото съм от много време в играта и знам как се случват нещата. Не искам да седя на брифинга и да ви се оплаквам. Всеки знае на какво е способен Хари, какво значи за тима, феновете, клуба. Неговите качества са ценни за нас, а когато не играе, винаги ще липсва. Фокусиран съм върху играчите, с които разполагам”, говори Моуриньо.

Хюн-мин Сон е готов за Мидълзбро, докато Лукас Моура и 17-годишният Трой Парът също ще са сред опциите за мениджъра. Очаква се Парът да замени Кейн на „Ривърсайд Стейдиъм”, но не го вижда като потенциален заместник на Хари Кейн. „Рано е да се каже, но е ясно, че има потенциал. Нуждае се от още време, да играе и да бъде въвлечен в мачовете. Не мога да кажа, че той ще е идеалният перфектен заместник. Неговата цел сега трябва да е подпис на нов договор и ежедневно развитие. Този отбор е отговорен за играчите си и трябва да намерим най-добрия начин да го оползотворим таланта му”, завърши Жозе Моуриньо.