Мениджърът на Тотнъм, Жозе Моуриньо все още не губи надежда, че неговият тим може да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. "Шпорите" заемат деветото място във Висшата лига, като изостават на 6 точки от топ 4. 

Gulliver/GettyImages
92 снимки

Това обаче засега не притеснява португалеца, според когото отборът му може да триумфира и в Лига Европа, с което да си осигури участие в най-престижния европейски клубен турнир. 

"Рано е хората да ни отписват и да смятат, че нямаме шансове да завършим в топ 4. 6 точки разлика не е толкова много и при добра серия от победи, спокойно нещата могат да се обърнат. Аз не съм се предал и постоянно говорим с момчетата, че ние няма да се откажем от нашите цели. Първенството не е единствения вариант да играем в шампионската лига, това може да се случи, ако спечелим Лига Европа. Имаме 2 опции пред себе си и ясно си давам сметка, че да триумфираме във второто по сила състезание в Европа ще е трудно, но докато сме в играта, ще се борим. В турнира наистина има страхотни отбори, но когато се целиш в трофея, трябва да се изправиш срещу всеки. Оставам оптимист и вярвам в своите футболисти“, сподели Моуриньо.