Нападателят на Ливърпул Диого Жота ще бъде възстановен за предстоящия мач на „червените“ срещу Челси, който е финален сблъсък в турнира Купата на Лигата.

Португалският стрелец получи контузия в мача с Интер Милано през миналата седмица от Шампионската лига, след което пропусна срещите с Норич Сити и Лийдс Юнайтед.

Преди звучния успех с 6:0 на мърсисайдци над Лийдс Юнайтед пък Юрген Клоп отказа да признае дали Жота и Роберто Фирмино ще бъдат на линия за мача с Челси, но по всичко личи, че португалецът ще е на разположение, твърди Daily Mail.

Медията добавя, че Жота ще бъде най-малко на пейката в неделния сблъсък, докато Фирмино има по-сериозен проблем в адуктора си и ще остане извън групата.

В резултат на това се очаква атакуващото трио на Ливърпул за тази среща да бъде съставено от Луис Диас, Мохамед Салах и Садио Мане, докато Куивийн Келехър ще стартира на вратата вместо Алисон Бекер.

Жота има 17 гола в 32 мача от всички турнири през този сезон, а два от тях дойдоха при успеха на Ливърпул над Арсенал в полуфинала от този турнир.