Халфът на Челси Жоржиньо говори за много успешния си минал сезон, в който спечели Шампионската лига с лондончани и UEFA EURO 2020 с Италия. Той също така отчете и подобрението в играта си, което забелязаха и феновете на неговия отбор.

“Все още има трофеи, за които да се боря през тази година - Лигата на нациите с Италия и Световното клубно първенство с Челси. Това беше изключителна година и се наслаждавам на този момент. Да бъда считан за реален кандидат за “Златната топка” ме прави горд. Ако я спечеля, би било чудесно, но се намираме в сферата на хипотезите. Ако се случи, ще помисля за всички хубави неща, които подобна награда може да ти донесе. Сега искам да остана концентриран върху това да играя и да печеля с Челси и Италия". 

"Мисля, че научих много в различни отношения - в защитата, интензитета и отнемането на топката. Висшата лига изисква най-доброто, особено във физическо отношение. Просто трябва да се адаптираш или да си тръгнеш. Дори феновете започнаха да разбират стила ми и да ценят начина, по който разбирам футбола. Да ги спечеля на моя страна беше важно предизвикателство, което трябваше да преодолея. Използвах критиките като мотивация. Привържениците разбират твоята отдаденост и винаги съм давал 100% от себе си. Резултатите дойдоха като директни последствия и моето представяне се подобри".

"Ювентус се завръщат на правия път. Ще бъде още по-вълнуващо да се събера с техните италиански национали. Заедно споделихме едно изключително приключение, което промени кариерите ни и животите ни. Ювентус са страхотен отбор с богата история. Ще бъде специална вечер, защото това е първият ми мач срещу италиански тим след трансфера ми в Челси. Трябва да се изправим срещу тях с най-голямо уважене и с пълна концентрация”, коментира Жоржиньо в интервю за “Гадзета дело спорт”.