Крилото на Бърнли Аарън Ленън се върна към трудното си минало. През миналата година бившият английски национал прекара повече от два месеца в психиатрично заведение.

Според неговите думи той е „живял 18 месеца на много тъмно и мрачно място". През май 2017 г. Ленън бил засечен от полицията да се разхожда пеша по главен булевард в Манчестър, което накарало органите на реда да осигурят безопасността на футболиста, прибирайки го лечебно заведение.

Там се установява, че звездата на Висшата лига страда от психично разстройство, появило се от стрес покрай футболната му кариера. Въпреки че по всичко изглеждаше, че бившият съотборник на Димитър Бербатов в Тотнъм е приключил с футбола, Ленън все пак намери сили в себе си и отново се завърна на терена.

„Бях в тъмно, мрачно място много дълго време. Трудно е да се опише с думи. Нямам и сила да влизам в детайли“, казва той.

През сезон 2016/2017 г. Ленън изигра едва 13 мача за бившия си отбор Евертън, като от февруари 2017 г. спира да се появява на терена.

Крилото все пак има обяснение за причините, които са довели до тежкото му състояние. „Тренираш през седмицата, след което не влизаш в мачовете през уикенда – така бе за мен в Евертън. Това бе трудно за приемане. Това ме потисна много“, споделя той.

„Промяната през последната година обаче е огромна. Медицинската помощ и преминаването ми в Бърнли трансформираха моя живот, физическото ми здраве. Сега се събуждам всеки ден и чакам с нетърпение да дойде тренировката. Да дойда в Бърнли бе едно от най-правилните решения, които можех да направя. Искам да кажа на всички – трудните времена на са вечни. В един момент всичко свършва“, казва Ленън.

„Целият футболен свят е прекрасен за мен. Дори и това, през което преминах. Има много хора, на които искам да благодаря. В момента се чувствам фантастично“, заключва играчът. През 2003 г. в тима на Лийдс Аарън Ленън се превърна в най-младия играч, дебютирал във Висшата лига – на 16 години и 129 дни.

Между 2005 и 2015г. той играе в Тотнъм, където записва 266 мача, 26 гола и веднъж вдига Купата на Лигата (2007/2008г.). Ленън има и 21 участия за националния отбор на Англия.