Първото полувреме определено не бе сред най-запомнящите се като „топчиите“ имаха леко предимство, но то не се изразяваше в солидни положения пред противниковата врата. Единствено Гранит Джака, Алексис Санчес и Алекс Иуоби изпробваха късмета си, но без успех.

През второто полувреме „топчиите“ засилиха натиска си. В 50-ата минута две последователни атаки като по чудо не завършиха с гол. Първо Бен Фостър се намеси зле при удар на Иуоби, но Санчес не можа да вкара при добавката. Няколко секунди по-късно пък чилиецът удари греда след разбъркване в наказателното поле.

Отново Санчес и Жиру в следващите минути стреляха неточно, а гостите отговориха единствено с една добра възможност на Клаудио Якоб в 70-ата минута. Той обаче не уцели вратата. В 76-ата минута остър пас на Алексис мина опасно покрай вратата, но Жиру не успя да я засече.

Точно французинът обаче се превърна в герой за „артилеристите“ в 86-ата минута. Месут Йозил центрира топката на главата на Жиру, който с техничен прехвърлящ удар успя да я вкара във вратата за 1:0.

До края на мача Уест Бром нямаше аргументи, с които да се противопостави, а Арсенал пропусна още две положения за втори гол.

С победата Арсенал е на трето място с 37 точки, а Уест Бромич е девети с 23.