Миналото лято бразилският нападател Габриел Жезус премина в Арсенал от Манчестър Сити. При "гражданите" той изкара пет сезона и спечели 11 трофея. Пред популярен подкаст в родината си Жезус разкри как едно решение на Пеп Гуардиола го е докарало до сълзи месеци преди напускането му. 
 
"Преди домакинския мач с ПСЖ от груповата фаза на Шампионска лига треньорът пусна Зинченко като  фалшива деветка. Лудост. В тренировката в деня преди двубоя аз играх на тази позиция. И на следващия ден, два часа преди мача... След това дори Зинченко ми каза, че му е стана жал за мен тогава.
 
Когато Гуардиола назова състава, ми беше трудно да повярвам какво се случва. Отидох в отделна стая и се разплаках. Обадих се на майка ми и й казах, че искам да се махна. Исках веднага да се прибера вкъщи, направо бях полудял.
 
На мача се чувствах много зле, дори не загрявах. Просто стоях и гледах. Пет минути след началото на втората част Мбапе се разписа и ПСЖ поведе с 1:0. Тогава Гуардиола ме извика да влизам в игра. Дадох асистенция за 1:1, а след това вкарах и спечелихме с 2:1. Мислех, че ще играя в следващия мач, но това не се случи. Тогава вече твърдо реших, че не искам повече да оставам в Манчестър Сити“, откровен бе Жезус.