Нападателят Габриел Жезус не е доволен от равенството на Манчестър Сити 1:1 у дома срещу шампиона Ливърпул в дербито от Висшата лига в Англия. Целта пред "небесносините" е да си върнат титлата, а Кевин де Бройне от Сити пропусна дузпа, която можеше да се окаже решителна за изхода от двубоя на "Етихад".

"Резултатът не е добър за нас, но може би е добър за тях. Трябва да се борим до самия край, защото има още доста мачове. Двата отбора искат да триумфират в първенството, но ние сме задължени да вдигнем нивото. Намираме се у дома, където трябва да контролираме изцяло двубоите, да задържаме топката и да атакуваме по начина, по който го правехме в миналото. Трябва да продължаваме да създаваме голови ситуации, но и да ги реализираме", заяви Жезус, който също можеше да осигури успеха за Сити след центриране на Жоао Кансело през второто полувреме в двубоя срещу Ливърпул.

"Това е футболът. Ние можем да ги бием, но и те могат да ни победят. Имаме шансове да бъдем първи. Не вкарахме при удобни положения и завършихме наравно", каза още бразилският футболист.

На 21 ноември Манчестър Сити гостува на Тотнъм, който се намира на второ място в класирането.