Саутхемптън гостува на Нюкасъл в мач от първия кръг на Висшата лига. Двубоят стартира в 17:00 часа и ще бъде излъчван пряко по Nova Sport, а на Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата минута по минута.

„Светците“ се завърнаха в елита на Англия, след като завършиха четвърти в Чемпиъншип и минаха през плейофите. Във финала тогава победиха Лийдс на Илия Груев и си осигуриха участието във Висшата лига през настоящия сезон. Саутхемптън бяха във второто ниво само за сезон, след като изпаднаха в края на сезон 2022/23, завършвайки на последното 20 място. Бързо-бързо обаче тимът се върна там, където му е мястото.

През миналия сезон Нюкасъл завърши на седма позиция в първенството и ще се надява тази година да надгради. Треньорът на „свраките“ Еди Хау сподели някои добри новини, а именно, че Ник Поуп и Джо Уилък са почти готови за игра. Той обаче няма да може да разчита на нападателя Калъм Уилсън, който претърпя операция, въпреки че мениджърът е уверен, че футболистът скоро ще бъде на разположение. Друга добра вест в лагера на Нюкасъл е завръщането на наказания Сандро Тонали. Все пак той няма да е на линия за първия мач, като санкцията му изтича на 28-и август.

Саутхемптън взе няколко футболиста през лятото, като „светците“ се подсилиха с Бен Бреретон от Виляреал и Флин Даунс от Уест Хем. Освен това за тима на Ръсел Мартин ще играе и Адам Лалана. 36-годишният бивш футболист на Ливърпул премина в Саутхемптън като свободен агент. Отборът взе и двойка централни защитници – Нейтън Ууд и Рони Едуардс, като и за двамата плати по 3.5 милиона евро. Интересно е на какъв състав ще заложи Ръсел Мартин, но е ясно едно, „светците“ ще се надяват на добро начало във Висшата лига.