През уикенда Нюкасъл постигна важен успех във висшата лига. „Свраките“ прекъснаха серията си от 5 мача без победа, след като спечелиха гостуването си на Фулъм, с категоричното 4:1. 

Калъм Уилсън отново се разписа за „джордитата“, а това бе първо попадение за нападателя след завръщането му от контузия.  Мениджърът на тима от североизточна Англия Еди Хау, за пореден път се изказа изключително ласкаво за голаджията, като отново не спести добрите си думи по адрес на Уилсън.

„Калъм е изключително важен за нас. За него бе от съществено значение отново да се разпише и той го стори. Винаги е хубаво, когато вкараш след 5 седмици отсъствие от  терените,  а представянето му срещу Фулъм бе на едно доста добро ниво. Смятам, че успехът значително ще повиши увереността на момчетата,  и тепърва ще се представяме още по-добре. Това, че разполагаме с широчина в състава е чудесно и се радвам да имам толкова опции в офанзивен план, защото това е важно за всеки мениджър. Калъм Уилсън може да е заплаха за всеки и вярвам, че тепърва ще бележи още много, само да е здрав“, коментира 44-годишният специалист