Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън, не е направил бившата седмица на клуба - Кристиано Роналдо капитан на "червените дяволи", докато двамата бяха заедно, защото един от другите играчи в отбора нямал да бъде доволен. Това разкри бившият бранител на 20-кратния шампион на Англия - Гари Невил.

"Имахме толкова силен отбор, просто чувствах, че не съм достатъчно качествен да нося капитанската лента вече и го казах на Фъргюсън. Той ми отвърна: "Ще задържиш ш*баната капитанска лента, синко. Ти и Гигс ще се въртите. Ако я дам на Роналдо - Рууни ще превърти, ако я дам на Рууни - Роналдо ще превърти. Ако я дам на Видич - Фърдинанд няма да е щастлив", сподели десният бек.

"Така че, буквално аз и Гигс я носехме за 3 или 4 години просто, за да е сплотена съблекалнята. Бяхме като полицията, ако предпочитате така да го обясним. Фъргюсън искаше да е сигурен, че отборът е на 1-во място, макар и аз да не се чувствах достоен за капитан точно по това време", допълни англичанинът.

В крайна сметка Невил бе капитан на Манчестър Юнайтед по време на 2 спечелени титли от Висшата лига, както и при кампанията, завършила със запомнящия се успех през 2008 година над Челси във финала на Шампионска лига в Москва (във самия финал Фърдинанд е капитан, защото Невил не взе участие).

След като бившият национал се пенсионира, лентата пое Видич (Роналдо вече бе напуснал през лятото на 2009), а Рууни стана капитан, когато сър Алекс Фъргюсън се пенсионира.