Защитникът на Уест Хем и мароканския национален отбор Найеф Агерд е готов да се завърне в игра след претърпяна операция в глезена. Бранителят получи контузия в приятелския мач с Рейнджърс по време на предсезонната подготовка на лондончани и дори може да изиграе няколко двубоя преди началото на Световното първенство в Катар през ноември, заяви мениджърът на "чуковете" Дейвид Мойс.

26-годишният централен защитник се присъедини към Уест Хем за 30 милиона паунда от френския Рен в края на сезона.

"Наистина е добра новина, че Найеф се завръща. Привлякохме го като ключов футболист, така че да се контузи още лятото беше изключително неприятно за нас. Той започна да тренира. Все още не се е присъединил към основната група, но е близо до завръщане. Определено ще се появи преди Световното първенство", коментира Мойс пред репортери преди гостуването във Висшата лига на Ливърпул в сряда.

Найеф Агерд записа 40 мача във всички турнири за Рен през миналия сезон, а отборът завърши четвърти в Лига 1 и достигна до 1/16-финалите в Лигата на конференциите. Бранителят има и 25 двубоя за мароканския национален отбор след дебюта си през 2016 година.