Все по-близо сме до рестарта на висшата лига. След по-малко от две седмици най-силното първенство се завръща. На 17-и юни борбата се подновява официално, а зрителите на DIEMA SPORT 2 ще могат да проследят всеки един двубой включително и мачовете от ФА Къп. Отборът на Нюкасъл изглежда в добра позиция да оцелее и през този сезон. Футболистите на Стив Брус заемат 13-о място в класирането с 35 точки, 9 кръга преди края на кампанията.

Защитникът на „свраките“ Пол Дъмет даде доста обширно интервю пред официалния сайт на клуба, в което засегна много теми. Уелсецът коментира как е преживял коронавируса, завръщането към футбола и сподели своите мисли за бъдещето на Нюкасъл. „Това, което преживя целия свят беше много тежко. Никой не бе виждал такова нещо досега, родители, баби и дядовци за всички ни това бе огромен шок. Знаете, че по-възрастните хора са виждали войни и още какво ли не, но коронавирусът  е нещо съвсем различно. Тази болест накара хората да се страхуват и да се притесняват за собствения си живот.  Радвам се, че бавно нещата започват да се нормализират и доста страни облекчиха мерките, а още по-хубавото е, че ние вече тренираме и се виждаме всеки ден. 

Знаете, че аз имах контузия, но с това, което изживя светът моето възстановяване е най-малкият проблем. Сега съм здрав и готов за игра, целият отбор няма търпение да започнат мачовете.  Искам да кажа още няколко думи за пандемията, защото положението в Нюкасъл не е никак добро. За съжаление много хора в града загубиха живота си и аз изказвам моите най-искрени съболезнования към близките и семействата на всички починали.  Ако може изобщо да има нещо позитивно от цялата ситуация, това е, че се възстанових от контузията и искам да помогна на отбора.  Бях контузен 20 седмици и се подготвях по специална програма, но останах мотивиран въпреки всичко и продължих да се боря.  Времето за подготовка е прекалено малко и хората не осъзнават това.

Висшата лига е изключително трудно първенство, което изисква физически да си подготвен по най-добрия начин. Всеки отбор в Англия притежава класа и огромно желание да се докаже.  Мисля, че е от съществено значение да се опазим от травми, важно е да сме внимателни. Виждате какво се случва в Германия след рестарта доста хора вече се контузиха и силно се надявам, че висшата лига ще успее да се опази от това. 

В добра позиция сме и съм сигурен, че ще останем в английския елит. Дори мога да кажа, че тимът почти се е спасил от изпадане, трябват ни само още няколко точки, за да бъде факт оцеляването. За Нюкасъл е важно всяка година да играе във висшата лига, а и не забравяйте, че сме на 1/4-финал за FA Къп. Да, ще се изправим срещу един от най-добрите отбори в Англия, Манчестър Сити е тим със страхотни футболисти, но ние ще се опитаме да ги отстраним. Аз съм роден в Нюкасъл фен съм на този отбор още от дете и силно се надявам, че ни чакат добри дни. Жалко, че феновете няма да са с нас поне засега, но те ще ни гледат по телевизията и кой знае, може пък да им дадем възможност да празнуват купа на Англия, във футбола всичко е възможно и трябва винаги да вярваш в себе си“, заяви изигралият 17 мача за „свраките“ от началото на сезона футболист.