Нюкасъл изживява един от най-разочароващите си периоди в последно време. „Свраките“ са в ужасна серия, а пораженията следват едно след друго.

Проблемите за „джордитата“ са изключително сериозни, а отборът здраво се замеси в битката за оцеляване във Висшата лига. Нещата изглеждат тревожни и за феновете, които силно желаят оставката на Стив Брус, но специалистът отказва да си тръгне. 11 мача без успех, серия от 5 поредни загуби и сякаш няма изход за излизане от дупката. За криза в тима призна и играчът на клуба от Североизточна Англия Фабиан Шер. Швейцарецът смята, че моралът на играчите в момента е на много ниско ниво и това се дължи на липсата на всякаква увереност.

„Изживяваме кошмарни дни и не можем да повярваме какво се случва. Губим мач след мач, а колкото и да работим нищо не се получава. Отдавна моралът в тима не е бил на толкова ниско ниво, но когато не печелиш, е логично да има огромно напрежение. Въпреки всичко ще продължим да опитваме, защото просто нямаме избор. Смятам, че разполагаме с добър колектив, но проблемът е, че се нуждаем от точка или 3, за да си повярваме отново. Гледаме към мача с Евертън в събота и дано там нещата се обърнат в наша полза“, сподели бившият футболист на Базел.