Кийрън Трипиър много бързо се превърна в един от основните футболисти в състава на Нюкасъл. Съвсем наскоро, английският национал се възстанови от контузия, но всички в североизточна Англия гледат вече към следващия сезон.

„Джордитата“ са готови за новите предизвикателства през идната кампания, но Трипиър предупреди феновете, че не бива да се очакват големи неща веднага. Бившият състезател на Атлетико Мадрид даде ясно да се разбере, че ще е нужно много време, докато Нюкасъл се превърне в европейски гранд, каквото е желанието на новите собственици.

28 снимки

„Вижте, засега всичко е спокойно и всеки върши своята работа. Целите са ясни, бъдещите планове също и в никакъв случай не трябва да се бърза. Това може да се окаже фатално и да забави развитието на целия клуб, защото е от съществено значение, в един нов проект да се върви стъпка по стъпка. Всички виждат, че Нюкасъл се променя и върви по правия път, но е нужно време, докато нещата започнат да се получават. Феновете трябва да са наясно, че шефовете няма да бързат и е невъзможно веднага да се превърнем в претендент за титлата. Виждам, че повечето от привържениците са здраво стъпили на земята и знаят, че успехите няма да дойдат незабавно и всичко да стане с магическа пръчка. Очаквам, след 5 години, Нюкасъл наистина да се бори за титлата, но не по-рано. Трябва търпение, постоянство, и упорита работа“, завърши Трипиър.