Централният защитник на Евертън Джарад Брантуейт се разглежда като решение на кризата в отбраната на Англия преди предстоящата международна пауза. Селекционерът Гарет Саутгейт се очаква съвсем скоро да обяви състава за приятелските мачове на „Уембли“ срещу Бразилия и Белгия следващия четвъртък.

Той обаче е изправен пред сериозни проблеми в защитата, след като Люк Шоу, Марк Гехи, Трент Александър-Арнолд и Рийс Джеймс не са на разположение поради контузия, докато има съмнения относно това дали ще може да разчита също още на Хари Магуайър и Киърън Трипиър.

Брантуейт е бил наблюдаван поне на два пъти лично от Саутгейт през последните седмици и се предполага, че е впечатлил селекционера, пише Daily Mail. Саутгейт гледа на 21-годишния футболист като на бъдещ пълноправен национал, като остава да се разбере дали ще си заслужи място още преди Европейското първенство това лято.

Все пак, Джон Стоунс, Люис Дънк, Леви Колуил, Езри Конса и Бен Чилуел, които пропуснаха предишните мачове на Англия, се очаква да бъдат на разположение за състава за следващата седмица. Завръщане на Джо Гомес от Ливърпул в тима също е друг вариант пред Саутгейт.