Френският футболист Курт Зума предупреди, че може да напусне Челси след края на сезона, защото иска да играе редовно.

След възстановяването си от контузия, защитникът рядко получава възможност за изява от мениджъра Антонио Конте, който залага в отбрана на триото – Сесар Аспиликуета, Давид Луис и Гари Кейхил.

Челси се очаква да си върне Андреас Кристенсен след края на сезона, който в момента играе под наем в Борусия Мьонхенгладбах. Нейтън Аке вече се завърна на „Стамфорд Бридж“, след като в началото на сезона бе даден под наем на Борнемут.

„Ще изчакам до края на сезона и ще видя какво ще се случи след това. Поне ще играя за купата“, коментира Зума пред „L’Equipe“.

„Ще трябва да видим останалата част от сезона как ще премине. Най-важното нещо на първо място е отборът да се развива добре и да стане шампион“, добави защитникът.

Канте разкри тайната на добрата си форма

Конте доволен от завръщането на Зума

„След това ще трябва да говорим, защото аз съм млад и искам да играя повече. За сега аз ще изчакам. Щастлив съм в Челси и от факта, че побеждаваме. Аз обаче искам да играя, за да постигна моите цели и да се върна в националния отбор на Франция“, продължи французинът.

Зума е готов да направи защитата на Челси още по-стабилна

„Със сигурност предстоят преговори. Не се притеснявам от това. Конте ми каза да бъда спокоен. Той ме увери, че работя добре. Ако продължа да работя толкова усилено, моето време ще дойде“, каза още Курт Зума.  

Конте няма да бърза с пускането на Зума в игра