Собствениците на Манчестър Юнайтед – фамилия Глейзър, няма да приемат по-ниска оферта от 6 милиарда паунда за акциите на клуба, твърди шефът на спортния отдел на The Sun - Мартин Липтън.

Шейх Джасим и един от най-богатите хора на Британия – сър Джим Ратклиф, преразглеждат офертите си за „червените дяволи“. Това означава, че страните се отдалечават от сделка, защото предложението на двете съперничещи си страни е за 5 милиарда паунда.

Вътрешен човек до Глейзър казва:

Gulliver/GettyImages
37 снимки

„Все още не е ясно дали Глейзър наистина искат да продадат и, ако го направят, ще бъде само за свръхвисока оферта. Възможно е да са по-склонни към частична продажба, а не към пълна а този етап. По-вероятно е да решат, че нито една от офертите не е близо до това, което искат, и ще я отменят с надеждата пазарните условия да се променят в тяхна полза за след около година“.

Привържениците се страхуват, че офертата на Ратклиф може да остави част от клуба в Глейзър. Смята се, че толкова мразената фамилия притежава около две трети от клуба, който се оценява на 2,9 милиарда паунда на фондовата борса в Ню Йорк.

Смята се обаче, че офертата на „Инеос“, компанията на Ратклиф, е за целия пакет на Глейзър. Самият Ратклиф, който от дете е запален фен на „червените дяволи“, е един от най-богатите хора в Обединеното кралство с приблизително състояние  от 12,5 милиарда паунда. 

В изявление на „Инеос“ се казва:

„Ще видите нашата роля като дългосрочни инвестиции на Манчестър Юнайтед. Искаме да инвестираме в Манчестър Юнайтед, за да го превърнем в клуб номер едно в света“.

Хедж фондът „Елиът“, ръководен от Пол Сингър, също се появи като потенциален купувач на Юнайтед, въпреки че компанията не е фен на това да купи целия пакет, като дори вижда вариант за партньорство с Ратклиф.

Друг основен кандидат за Ман Юнайтед е консорциум, ръководен от шейх Джасим бин Хамад Ал Тани, председател на Катарската ислямска банка (QIB). Смята се, че плановете на шейха вклчват реконструкция на стадион „Олд Трафорд“, поставянето на феновете в центъра на клуба, изплащане дълговете на отбора, както и сериозни инвестиции в мъжкия и женския отбор.