Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо замина за Швейцария с лична охрана от двама човека, които даже са близнаци. Именно с тях португалецът бе засечен от папараците на летището в Манчестър, като се предполага, че охраната е назначена от самия клуб. Една от причините за това са и многото нападения и грабежи, които бяха извършени срещу мнозина бивши и настоящи професионални футболисти.

Според част медиите в Англия има вероятност Оле Гунар Солскяер да остави Роналдо извън стартовите 11 днес срещу Йънг Бойс. Други път твърдят, че португалецът ще е титуляр.

Като цяло обаче Солскяер иска да балансира изявите на португалеца и да го предпази от контузии, защото макар и в страхотна форма, той е на 36 години, което е една преклонна възраст за спортни изяви. Норвежкият треньор заяви, че иска да даде шансове за изява на повече играчи, което не застрахова Роналдо, от това да остане на пейката.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

Солскяер обеща на феновете, че тимът му ще се бори докрай за трофея. „Трябва да извървим целия път. Добавили сме опит, качество и свежест в тима. Надявам се, че сме по-добре подготвени“, заяви снощи Солскяер.

Норвежкият наставник също така разкри, че преди всеки мач ще решава кой да бие евентуалните дузпи. Както е известно, щатен дузпаджия на тима през миналия сезон стана Бруно Фернандеш, след като Пол Погба и Маркъс Рашфорд се издъниха от бялата точка. С идването на Роналдо се очаква именно той да бие наказателните удари.

„Знаех, че този въпрос ще ми бъде зададен скоро. Вече имах разговор с тях. Това са играчи, на които аз имам доверие и това е страхотно. Те знаят как ще разрешим този въпрос. Това ще бъде мое решение. Ще решавам преди всеки мач“, обясни още Солскяер.

Вратарят Де Хея пък заяви, че всички в тима са доволни от трансфера на Роналдо. „Радваме се, че той се завърна у дома. Неговото влияние се видя още в мача с Нюкасъл и важните му 2 гола. Неговият опит е добър за нас. Той е клубна легенда“, каза Де Хея.