За виновен в шофиране в нетрезво състояние се призна бившата футболна звезда от Висшата лига Дани Греъм, играл за Мидълзбро, Съндърланд, Уотфорд, Суонзи и Блекбърн, съобщава „Сън“. Изцепката му бе записана от камерите за сигурност, на която се вижда как нахлува със своя Land Rover през вратата на магазин Co-op. Инцидентът е от 4 ноември миналата година, но едва сега бе наложено наказание - Дани Греъм е с отнета шофьорска книжка за 2 години и има 90-дневна забрана да близва алкохол, която ще бъде следена от чип, способен да разпознае дори „малка чашка чери“. Освен това той е задължен да положи 180 часа неплатен обществен труд в рамките на следващите 12 месеца.

По собствените си признания бащата на три деца си спомни, че е бил на „до 10 пинти“ бира (грубо почти 5,5 литра бира). Греъм обаче така и не „си спомни“ защо въобще е седнал зад волана в това състояние. Установено е с дрегер, че имал 230 мг алкохол на 100 мл кръв, при законна граница е 80 милиграма, т.е. почти 3 пъти над нормата.

Той се покая пред съда в Тисайд за изцепката си, която за щастие приключила само с разрушения, но без пострадали хора. Късметът се усмихнал на него и на клиент, напуснал само минута по-рано магазина с кучето си. Помляният магазин трябвало да затвори за 5 дни, унищожена е стока за над 5000 паунда, като общите щети възлизат на около 32 000 британски лири.