Отборът на Съндърланд тепърва ще трябва да се бори със зъби и нокти за оцеляването си в Чемпиъншип, но поне доказа на феновете си, че има живец у него. „Черните котки” се оказаха главни герои в един от най-интересните мачове от 31-ия кръг във втория футболен ешелон на Англия, като успяха да оцелеят навън срещу Бристъл Сити. Хората на Крис Коулман се спасиха драматично от загуба и макар да губеха с 0:3 още напочивката, в крайна сметка грабнаха точка с 3:3.

Съндърланд влезе изключително лошо в срещата и допусна попадение само след 5 минути игра. Марлън Пак асистира към Ейдън Флинт и централният защитник откри рано-рано.

След изминаването на половин час игра Бристъл нанесе изключителен двоен шамар. В 31-ата минута централният нападател Фамара Диедиу вкара за 2:0, а само 6 по-късно отново сенегалецът наглед предреши всичко.

Комфортната преднина определено отне част от концентрацията на домакините в предни позиции и макар те да създадоха още положения, вече не бяха така клинични. Това отвори вратичката пред Съндърланд за завръщане и то полека-лека се случи.

В 70-та минута 22-годишният халф на Бристъл Джош Браунхил си отбеляза нещастен автогол и дотук нямаше нищо тревожно. Секунди след този гол Съндърланд реши да тръгне „ва банк” и на терена се появи ирландският национал Ейдън Макгийди. Тъкмо той се разписа в 82-ата за 2:3 и ситуацията коренно се промени.

Инфарктната развръзка настъпи в първата минута от добавеното време, когато асистиралият за първия гол на домакините Марлън Пак също порази собствената си врата след рикошет при центриране от фланга.

В класирането Бристъл Сити заема 6-ото място с 52 точки, докато Съндърланд е на предпоследната 23-а позиция със само 26 пункта. Първи над чертата е Хъл Сити с 29 точки.