Сериозно закъсалият с финансите тим на Бирмингам продължава да няма успех и на терена. "Сините" записаха седми пореден мач без победа, като не успяха да вземат и дербито на Мидландс с Уест Бромич. Битката на "Сейнт Андрюс" завърши наравно 1:1. 

Всичко в този мач се разви преди почивката като развръзка. Хота даде аванс за Бирмингам, но после изпусна дузпа. А малко след пропуска му Мат Филипс изравни за "дрозодовете" и този резултат се запази и до края на мача. 

Мачът започна двуостро с пропуски и пред двете врати, като Максим Колин и Хота изпуснаха за домакините в първите минути, а Мат Филипс върна жеста от страна на гостите. Но темпото беше много високо и нямаше как да не се стигне до попадения. 

В 26-та минута домакините поведоха. Тогава Лукаш Юткиевич центрира перфектно в наказателното поле, вратарят и защитата на УБА се разминаха с топката и тя стигна на далечната греда за непокрития Хота, който необезпокояван отбеляза за 1:0. 

Само три минути по-късно испанецът можеше да реши всичко, когато получи правото да изпълни дузпа. Кайл Бартли игра с ръка от състава на "дрозодовете" и реферът посочи бялата точка. Но Хота стреля право в обсега на вратаря Сам Джонстън, който е бивш играч на Манчестър Юнайтед, и така втори гол за Бирмингам не падна. 

Тази разсеяна игра в нападение беше наказана от Уест Бромич в 38-та минута. Тогава Мат Филипс направи страхотен пробив, но първоначалният му опит за удар беше отразен. Само за да може топката да се върне у него и той от малък ъгъл да преодолее вратаря за 1:1. 

Последваха още доста интересни атаки и пред двете врати, но в крайна сметка нов гол в този мач не падна. Така след неговата развръзка Бирмингам продължава вече седем мача без победа, но поне в пет от тях е стигал до точката и има актив за място над зоната на изпадащите. УБА изпусна да се изкачи в класирането и остава с 11 точки, все още в зоната на плейофите.