Авторитетният анализатор Пол Мърсън скъса от критики доскорошния играч на Арсенал Тио Уолкът заради трансфера му в Евертън. В своята колонка в „Дейли Стар” бившият футболист и треньор упрекна нападателя, че се е съгласил на сделката единствено заради парите.

Официално: Евертън обяви Уолкът

„Карамелите” платиха 20 милиона паунда за някогашната звезда на „топчиите”. Уолкът се надява, че на „Гудисън Парк” ще играе много по-редовно и така ще има шанс да попадне в състава на Англия за Мондиал 2018.

Това обаче по никакъв начин не впечатли Мърсън, който разсипа футболиста в колонката, която списва за вестник „Дейли Стар”. „Изобщо не разбирам нещата от гледната точка на Уолкът. Евертън бе помлян от Тотнъм, а техният мениджър каза, че те трябва да бъдат „по-скучни”. Това определено не те изпълва с вълнение, ако си нападател и отиваш там, нали така? Сега просто си знаеш, че тимът ще играе още по-защитно, а това значи по-малко шансове пред Уолкът”, коментира Мърсън.

Ленън се оказа ненужен в Евертън, отиде в Бърнли

„Той вече е спечелил достатъчно пари. Сега ще извърви пътя до Ливърпул. Защо? Къде точно ще завърши Евертън?”

„Саутхемптън и дори Борнемут играят по-експанзивен футбол от Евертън. Понякога е нужно да се лишиш от пари, за да играеш там, където ще бъдеш щастлив”, допълни Мърсън.