Атакуващият  полузащитник на Арсенал Санти Касорла съвсем не е загубил надежда за бъдещето си в клуба. Макар че пропусна  над 2/3 от миналия сезон заради травма, испанският плеймейкър обеща, че съвсем скоро ще бъде отново на познатото топ ниво.

Касорла, който ще навърши 33 години в началото на декември, пострада при разгрома с 6:0 над Лудогорец в Шампионската лига през октомври 2016 година. Тогава той предизвика усложнение на хроничния проблем с ахилесовото сухожилие.

Ужасяващи новини за Касорла, аут още 5 месеца

За да се отърве напълно от коварната травма, Касорла се подложи на цели 8 отделни хирургически операции, след като и бактериална инфекция засегна кост в крака му. Дори днес се спекулира с това дали някогашният футболист на Малага ще може отново да играе с екипа на „топчиите”. Неговият контракт на „Емиратс” изтича през юни 2018 година, като самият Касорла не пада духом.

„Тези, които желаят да ме пенсионират, ще могат да ме видят отново на терена”, каза той пред испанското радио „Онда Серо”. „Ще се върна”.

„Не знам колко далеч съм от завръщането в игра, но съм убеден, че ще играя футбол отново, и то на най-доброто ниво, на което съм способен. Работя по въпроса и се надявам да бъде възможно най-скоро. Убеден съм, че ще завърна в игра”, каза Касорла.