Мениджърът на футболния Ливърпул Юрген Клоп е искал да посети легендарния бивш тенисист Борис Бекер по време на престоя му в британски затвор, за да предложи подкрепата си, съобщи агенция ДПА.

Това разкри Борис Бекер в интервюто си за германския телевизионен канал Sat.1, след като бе освободен и депортиран в родината си. Бекер изтърпя осем месеца от присъдата си. Той обяви, че британските власти не са позволили на футболния треньор, негов сънародник, да го посети заради опасения, че това би било риск за сигурността. Клоп също потвърди за желанието си в изказване пред германския вестник „Билд“.

„За мен беше много важно да подкрепя Борис, за да знае, че няма да го оставим“, заяви Юрген Клоп.

55-годишният бивш тенисист бе осъден на две години половина затвор в края на април в Лондон за укриване на активи на стойност милиони от назначените му синдици.

Клоп добави, че е бил голям фен на бившия елитен тенисист и е следял кариерата му като професионален състезател. Двамата се срещнали за първи път преди 7 години по време на турнира „Уимбълдън“.

„Прекарахме чудесна вечер тогава и се забавлявахме много“, разказа треньорът, който е говорил с Бекер в затвора по телефона и го е призовал да напише книга за преживяното, както и е отправил покана да наблюдава мач на Ливърпул.