Плеймейкърът на Тотнъм Деле Али е наел личен диетолог в опит да си върне титулярното място в редиците на отбора, научи английското издание „Мирър”. Според медията английският национал – който остана извън състава на „трите лъва” за предстоящите европейски квалификации – също така отменил всичките си рекламни ангажименти.

През последните 18 месеца 23-годишният играч почти непрекъснато страда от различни мускулни травми, които доведоха до промяна на неговия статут в отбора. Общо 4 пъти в този период той отсъстваше от терените заради подобни контузии, като пропусна и началото на настоящия сезон.

В момента Али е променил сериозно диетата си и се стреми да приема високи дози протеин, да пие повече вода и е спрял консумирането на всякакви захарни продукти. „Мирър” твърди, че играчът е стартирал да практикува йога, което също би трябвало да облекчи мускулните проблеми.

За да дадат плод всичките усилия английският футболист е отменил всички свои промоционални ангажименти в близкото бъдеще. Той е имал и разговор с националния селекционер Гарет Саутгейт, който му обяснил, че решението му е само временно и в мига, в който Али си върне предишната форма, ще се завърне и в представителния тим.