„Сънищата стават все по-реални и по-реални. Така става, когато стигнеш дотук – всички чакахме това толкова дълго.“ Мечтата на мениджъра Алън Доусън се сбъдва.

За играчите на намиращия се в шестото ниво на английската футболна пирамида Уокинг, това е двубоят на живота им. Най-ниско ранкираният отбор все още останал в надпреварата се подготвя да посрещне тим от Висшата лига – Уотфорд.

„Те не разбраха нито една дума, която им казах! Трябват им субтитри, да пиша всичко, което говоря... Разбирате ли? “ - допълни още Алън Доусън.

Изпадането в края на миналия сезон накара Уокинг да се обърне към опитния мениджър Алън Доусън и докато промоцията естествено е приоритет, специалистът от Североизтока е готов и за светлините на третия кръг на ФА Къп.

„Мнозина казват, че трябва да забраня да се говори за това. Но не можеш да забраниш да се говори за сватба, нали? И тук е така – за подготовката, колко вълнуваща ще бъде, за медения месец... Но все пак трябва да останем фокусирани, да си спомним, че това все пак е един футболен мач, внушителен, но все пак мач. Много сме горди, че ще вземем участие в него! Докато играчите не се разсейват, всичко ще бъде ок – казах им, че това е възможност за тях да изгреят. Исторически ден за клуба, да видим всички тези заглавия, уникално е“, коментира още мениджърът.

Стадионът на Уокинг

източник: Gulliver/GettyImages

В Уокинг Доусън работи с асистентите си Иън Дайър и известния футболен коментатор Мартин Тайлър.

„Заедно сме вече от 12-13 години, фантастично е. Когато бях наставник на Уолтън Хершъм и в отбора беше неговият син, го попитах дали не иска да дойде и да ми помогне, да видим какво ще се получи. Можеше и да намрази тази работа, защото не е правил нещо подобно преди, но можеше и да се влюби в нея... и той определено се влюби. Най-вероятно затова получих работата – просто защото бях най-евтината опция. Много по-евтина от останалите! Много евтин.С изключение на заплатата на Мартин, разбира се.“

От своя страна Мартин Тейлър сподели: „Това е още един страхотен начин да бъдеш въвлечен във футбола. Хоби ми е. Всъщност съм доброволец. Това, в което съм сигурен, е, че той ще продължи да ме мъкне навсякъде със себе си, защото не му струвам и пени. Това е, което бе държи в света на треньорите.“

Помощникът на Алън Доусън Иън Дайър също коментира работата си в клуба: „С Даус е много лесно да се работи. Той е невероятен човек, а ентусиазмът му е заразен. Стандартите му са много високи. Преди съм работил с доста мениджъри, бил съм в най-различни роли, но той със сигурност е най-добрият, а ние тримата се допълваме идеално.“

Кардиналите вече са оставяли диря в историята на третия кръг на ФА Къп с незабравимата победа като гост на Уест Бромич преди 27 години.

Стадионът на Уокинг

източник: Gulliver/GettyImages

„Ще бъде трудно, нямам представа с какъв състав ще излязат те, но със сигурност ще бъдат по-добри от нас. Ние обаче пазим надеждата жива, може би още в началото техният вратар ще бъде изгонен... Имаме си две боклукчийски кофи на колела – ще ги напълним със студена вода и ето я ледената ни вана! Ако погледнем техните срещу нашите играчи, ще бъде трудно, но в сърцето си кроя планове как ще спечелим“, допълни треньорът.

„Имаме вярата, че можем да спечелим двубой, в който влизаме като пълни аутсайдери. Да, така е, честен съм, аутсайдери сме си, но вярваме, че можем да успеем. Какъв е смисълът да излизаме на терена, ако не вярваме? Техният мениджър, че мисли същото, но той е доста по-добър от мен. Представете си каква ще бъде атмосферата, това място просто ще избухне, ще бъде невероятно. Невероятно! Ще се събудя в деня на мача и ще вярвам, че ще спечелим. В съблекалнята преди срещата ще направим така, че всеки от нас, абсолютно всеки да вярва в същото“, коментира още мениджърът, който се надява да сбъдне мечтата си.

Мача между Уокинг и Уотфорд можете да проследите по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA от 16.00 часа.