С всеки изминал час английските медии продължават да изкарват шокиращи снимки и информация, свързани с пътно-транспортното произшествие, което сполетя футболно трио от Дарби Каунти. Както е известно, в четвъртък стана ясно, че капитанът на „овните” – Ричард Киоф, както и съиграчите му – Мейсън Бенет и Матю Лоурънс, са катастрофирали край града на отбора им.

Пораженията по 33-годишния капитан са най-сериозни, който е наранил коляното си, а травмата го вади от игра до края на сезона. В петък английските медии побързаха да пуснат снимки от Snapchat от профила на Том Хъдълстоун, на които се вижда как нападателят Мейсън Бенет повръща в писоар, който се намира в пъба, в който бандата е запивала бири.

Стрелецът Бенет и съотборникът му Том Лоурънс са били глобени за шофиране в нетрезво състояние в провинцията Дарбишир. Видеото стана популярно как бившият футболист на националния на Англия Том Хъдълстоун също купонясва с играчите на Дарби, а материалът е заснет часове преди да стане катастрофата.

На него се чува призиви към Бенет да изпие една след друга три бири „Перони”. На призива пък той отговаря, че може да изпие повече от тази цифра. Наставникът на Дарби - Филип Коку, направи в четвъртък изявление, в което недоумява какво точно е станало, след като за първи път се сблъсква с подобен проблем в мениджърската си кариера. Холандският треньор акцентира, че защитникът Киоф е признал вината си и се чувства напълно отговорен след случилото се.

Мейсън Бенет

източник: SNAPCHAT/ TOM HUDDLESTONE

Впоследствие стана ясно, че играчите са направили пълна "кочина" в тоалетната на заведението - Joiner Arms, а служители на пъба са били помолени да запазят мълчание за случилото се на тяхното работно място. Същевременно един от сервитьорите е получил щедър бакшик, за да може да се организира персонала и да изчисти всичко, което са сторили футболистите на Дарби Каунти, става по-ясно в петък.