Собственикът на Челси Роман Абрамович се е разделил със своята съпруга Даша Жукова, като двамата са задействали процес на развод, разкрива „ Page Six “. Това ще е трети развод за руския милиардер.

Абрамович и Жукова имат две деца – Аарън и Леа.

Роман Абрамович и Даша Жукова са заедно от 2005 година, а през 2008 година сключиха таен брак. Това се случи година по-късно след втория развод на 50-годишният руснак. Двойката никога не е криела своите отношения, но официално за брака им се разбра едва през 2015 година.

В съвместно изявление двойката казва, че те „са взели трудно решение“, но и след раздялата ще си останат близки приятели, родители и партньори в съвместни проекти. Това съобщи съветникът на бизнесмена Джон Ман.

 „Възнамеряваме съвместно да възпитаваме нашите деца и да продължим работата си като съоснователи на Музея за съвременни изкуства „Гараж“ в Москва и културния център на острова Нова Холандия в Санкт Петербург“, се казва в изявлението им.

Абрамович е бил три пъти женен. Първият му брак е с Олга Юревна Лисова. Двамата се женят през 1987 година, а след това се развеждат през 1990 година.

След това през 1991 година Абрамович се жени за Ирина Вячеславовна Мaландина, която е майка на пет от децата му. Тяхната връзка продължава 16 години.

Състоянието на Роман Абрамович възлиза на 6,9 милиарда паунда. Той плати обезщетение от 150 милиона паунда на Ирина след развода й с нея.

Роман Абрамович е 139-ти в класацията на списание „Forbes“ за най-богатите хора в света.