Халфът на Челси Рос Баркли набързо обиколи заглавията на жълтите издания из Острова, след като беше уловен в неочаквана простъпка. Английският национал изпадна в положение, при което полицаи го ескортираха до банкомат, за да плати за почистването на изцапано от него такси.

Случката се разиграла в центъра на Ливърпул, което не е учудващо, предвид факта, че Баркли е родом оттам и е юноша на Евертън. Той се качил в колата, държейки чипс и кебап, които обаче изпуснал върху задната седалка. Шофьорът веднага поискал от 25-годиния футболист да плати почистването на автомобила, ала Баркли доста нагло отказал.

Спорът се разгорещил в следващите минути, поради което таксиджията се обадил на полиция. Вестник „Мирър” откри свидетели на случката, разиграла се към 11 часа вечерта местно време. Според очевидците Баркли категорично отказвал да почисти сам колата или да плати за извършването на подобна услуга. Футболистът бил видимо в нетрезво състояние и опитал да се измъкне с оправданието, че няма пари в брой в себе си. Затова двамата полицаи чинно го придружили до близък банкомат, откъдето да изтегли пари.

Според договора си в Челси Баркли получава по 100 хиляди паунда седмична заплата.