Едни от най-добрите футболисти се оказват и доста суеверни. Правят най-различни неща и изпълняват невероятни ритуали, за да се сдобият с малко повече късмет преди свой мач.

Джон Тери - Челси и Астън Вила 

Ако раздават черни колани за суеверие, Джон Тери ще е шампион. Докато играе за Челси, той разкрива, че има около 50 суеверия, включително да седи на едно и също място в клубния автобус, да слуша един и същ албум на Usher и да паркира на едно и също място на паркинга преди мач. 

Кристиано Роналдо – Ювентус

Дори най-великият играч в света се нуждае от късмет. Неговите суеверия включват това да излиза последен от тунела на стадиона, когато влиза да играе, а когато стъпи на терена, той поставя винаги първо десния си крак и подскача много високо. Слуховете твърдят, че той също обича да си връзва косата на полувремето, преди да се върне на терена.

Даниеле Де Роси – бивш футболист на Рома

Той е известен като боец на терена и се говори, че неговото суеверие подражава на действията на реални гладиатори от миналото. В Мондиал 2012 Де Роси обикновено носи един дълъг ръкав на лявата си ръка, докато дясната му ръка е с къс ръкав, за да подражава на тези герои от Колизеума. Има и друга теория, че той просто се опитва да скрие татуировка на лявата си ръка.

Фил Джоунс – Манчестър Юнайтед

Голямото суеверие на защитника е свързано с неговите чорапи. Фил Джоунс определя кой чорап да обуе първо в зависимост от това дали Червените дяволи са домакин или гости. Ако Юнайтед е домакин, Джоунс слага първо левия чорап, а ако е гост – десния.

Дейвид Бекъм - бивш капитан на английския национален отбор

Бекъм, който признава, че страда от обсесивно-компулсивно разстройство има особен навик по време на футболната си кариера да се уверява, че всичко в хладилника му е подредено перфектно, преди да тръгне за мач.

Източник: https://www.thesun.co.uk/sport/5064689/football-superstitions-ronaldo-messi-rooney-ozil/


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.