Въпреки проблемите с контузии, които са налегнали нападателя на Челси Алваро Мората, поне в социалните мрежи испанският национал демонстрира чудесно настроение. Бившият играч на Реал Мадрид и Ювентус очевидно си набеляза жертва в лицето на друга от летните покупки на „сините” Давиде Дзапакоста.

Макар че имаше един брилянтен гол в Шампионската лига, италианският десен защитник определено не се адаптира достатъчно бързо към живота в Лондон и Висшата лига. Челси плати за услугите му 23 милиона паунда на Торино в последния ден от летния трансферен прозорец, но засега Дзапакоста все още е резерва на Виктор Моузес, който през миналия сезон бе преквалифициран от крило в халф-бек.

Очевидно Мората, който също не изживява най-успешния си период, не смята да жали особено своя съотборник и се показа като експертен интернет „трол”. В „Инстаграм” испанецът сподели и своето откритие за учудващата визуална прилика между Дзапакоста и един от най-обичаните анимационни герои. Става дума за суриката Тимон от класическата лента за деца на „Дисни” – „Кралят лъв”.

Тимон и Давиде Дзапакоста

източник: instagram.com/alvaromorata