Централният защитник на Арсенал Пер Мертезакер стана неволен съучастник в поредната жестока шега със своя съотборник Месут Йозил. Германецът, който е близък приятел на своя сънародник, бе подведен да дари пари за измисления фонд „Месут Йозил изчезна“.

Йозил: Когато не върви, все мен нарочват в Арсенал

Йозил от известно време насам е нарочен за грешник от мнозинството фенове на „топчиите“, тъй като не е във форма и се „покри“ в някои важни мачове. Равенството 2:2 с Манчестър Сити през уикенда беше поредният пример за това, като бившият ас на Реал Мадрид бе наистина незабележим на терена.

Гневни фенове на Арсенал се гаврят с песента за Йозил

Затова част от феновете на Арсенал решиха да си направят майтап, като тръгнаха с кофичка, украсена със снимката на Йозил, да събират дарения, с които да помогнат за „издирването“ му. Мертезакер се оказа случайно попадение за тях, тъй като бранителят бе забелязан от друга група привърженици, докато пътуваше из града, и започна да раздава автографи. По някое време шегаджиите бутнаха кофичката пред футболиста, който без да мисли много-много – и най-вече без да има идея за „каузата“ - пусна вътре една монета.