Ужасяваща история разказаха английските таблоиди, свързана със съдбата на майката на един от младите футболисти на Арсенал. Става въпрос за Джулс Найлс, която е дала живот на утвърдилия се в първия отбор на "артилеристите" през този сезон Ейнсли Мейтлънд-Найлс. 

20-годишният младежки национал на Англия получава по 30 хил. паунда на седмица, но не иска да помогне на най-близката си роднина, която в момента е бездомна и живее в метален контейнер. До 48 часа се очаква да я изхвърлят и от там. 

Въпросните метални контейнери се използват за складиране на вещи, за които няма място в мазета, стаи и тавани на домовете. В изискванията за наемане на такова пространство изрично е записано, че те не могат да се ползват за живеене. 

Но Джулс Найлс е нямала друг избор и след като историята ѝ стигна до таблоидите, ще бъде изгонена и от там. А тя се оплаква, как малкият ѝ син въобще не иска да я погледне и да я спаси от мизерията, в която се намира в момента. 

"Ейнсли не ми се е обаждал, големият ми син също. Знам, че няма да го направят и сега. Ейнсли играе в Арсенал и с парите си от две седмични заплати може да купи апартамент, поне да имам подслон над главата си, но няма да го направи. Затова живея в метален контейнер без прозорци, без течаща вода, без тоалетна, без килим. И ще ме изгонят и от тук", споделя в покъртителната си история Джулс. 

Тя и Ейнсли Мейтланд-Найлс не си говорят от няколко години, след като първо майката се скара с шефа на футболната академия на Арсенал заради бъдещето на сина си, а после напсува и мениджъра му в Ипсуич Мик МакКарти, където игра под наем преди време. 

Сега малкият ѝ син предпочете да си купи последен модел "Мерцедес", за който плати над 200 хил. паунда, но не намери средства за майка си и я остави да тъне в мизерия, а скоро тя ще заживее на улицата.