Казват, че няма малки роли, а слаби актьори. Кой да предположи, че покрай скъпоплатените суперзвезди на Ливърпул и Манчестър Юнайтед шоуто в голямото английско дерби ще бъде откраднато от най-малкия и пухкав сред актьорите на сцената с епизодичната поява, дори преди да е вдигната завесата….

Черната котка, която направи горда разходка по терена на „Анфийлд” обаче се превърна в сензация далеч повече от последвалата футболна продукция.

Това продължи любовната история на Ливърпул с котките, след като в последните четири години това е третият случай теренът на митичния стадион да бъде посетен от симпатичен нашественик. Преди две години опреди среща със Суонси „Анфийлд” отново бе посетен от нечий изпуснат домашен любимец.

През февруари 2012-а друга котка засрами с появата си разочаровалите футболисти при друго скучно нулево равенство, с Тотнъм.

Тогава това вдъхнови дори написването на поп хит.

След този случай мнозина заговориха за връщането на Моглет – котката, която екипът на „Анфийлд” отглеждаше като талисман през 80-те и дори я снима на корицата на програма за мач заедно със спечелената Купа на лигата през 1983-а. Животинката бе отглеждана от Ливърпул до смъртта си, а появилата се на терена котка на мача с Тотнъм изглеждаше като двойник на Моглет и продължи да се навърта покрай „Анфилд” в следващите месеци, за да получи хапване и симпатии... Същата година със завърналия се Кени Далглиш начело Ливърпул отново спечели Купата на лигата.

Ако търсим знаци на съдбата, нека кажем, че котешка афера на „Анфийлд” се помни за пръв път от първия мач за сезон 1964-65 срещу Арсенал, когато появата на черна котка пред Копа, досущ като снощи, е на късмет. Същата година Ливърпул за пръв път спечели ФА къп…