Любопитен анекдот от престоя си в Ливърпул разказа нападателят на Стоук Сити Питър Крауч в една от своите редовни колонки в "Daily Mail". След трансфера си от Саутхемптън (тогава на 24 години) в тима на "мърсисайдци" през 2005 г., той и отборът отсядат в хотел в Ливърпул. Докато обикаля по коридорите на сградата, Крауч засича симпатичната Нагоре Аранбуру.

"Тръгнах към рецепцията и там стоеше едно много красиво момиче. Тя не можеше да повярва, че я гледам и й се усмихвам през цялото време. Поговорихме си малко", разказва Крауч. На следващия ден играчът отива на тренировка и разказва на Джейми Карагър за кратката свалка с момичето. "Честно казано тя е страшно красива и мисля, че имам шанс с нея", споделя той на съотборника си.

Кариерата на Чаби Алонсо

източник: Gulliver/GettyImages

После защитникът отваря темата още веднъж в съблекалнята, като казва на Крауч: "Сподели какво ми разказа, Краучи. И аз започнах да говоря", казва нападателят.

"Не можех да повярвам, черна коса, испански очи...Но в един момент се обади Чаби Алонсо - това била приятелката му, която отседнала в лагера на отбора, за да практикува английския си. Истината е, че Чаби бе много приятен човек, като приятелката си. Но не и Карагър", споделя шеговито 37-годишният Крауч.

Тази история се случва преди Крауч да срещне сегашната си съпруга - моделът Аби Кланси, с която има връзка от 2011 г. Петър Крауч играе за Ливърпул от 2005 до 2008 г., като с тима печели ФА Къп през 2006г.