Преди да сте си помислили каквото и да било – не, не се шегуваме. Същото важи и за новите босове на втородивизионния Куинс Парк Рейнджърс. Очевидно на „Лофтъс Роуд” са готови на всичко, за да се върнат във Висшата лига Англия, включително и прилагането на нетрадиционни методи.

Фън шуй (или Фън шуей)по същество е системата на естетиката, която цели подобряване на личния живот чрез зареждане с положителна Ци енергия. Идеята, че прилагането на това изкуство помага да се избират благоприятни места за живеене или да се правят промени в дома и офиса, които спомагат за хармонизирането на вътрешния свят.

Тъкмо това възнамеряват да сторят малайзийските собственици на КПР. Те държат мебелите в клубната база да бъдат пренаредени съгласно нормата, а в същото време стадионът и тренировъчния център да излъчват мъжкарство. Основната идея за всичко е, че повечето позитивна енергия ще доведе до по-добри представяния на терена.

Едно от най-странните нововъведения  касае пряко не само играчите, но и официалните лица, ангажирани с провеждането на мачовете. Ще има строг ред кой след кого ще влиза или излиза през дадена врата, като за футболистите ще трябва да съблюдават номерата, които носят на терена.

„Всичко се прави с цел да създадем по-добър приток на енергия и по-добър ред”, обясни футболният директор на КПР Лес Фърдинанд. За съжаление той не забелязва новият ред да носи резултати. „Все още не съм забелязал каквато и да е разлика в гладкото управление на клуба”, допълни Фърдинанд.