Мнозина фенове завиждат на футболистите за огромните им заплати и смятат, че след като веднъж са станали професионалисти и са се докопали до големите пари, са си подсигурили старините отрано. Но един играч доказа, че това далеч не е така. Става въпрос за бившия английски национал Карлтън Коул. 

Бившият нападател на Челси и Уест Хем беше обявен официално във фалит от съда на Албиона. Той е напълно неплатежоспособен и не може да обслужва заемите си, въпреки че в пика на кариерата си получаваше по 30 хил. паунда седмично, а състоянието му надхвърляше 1 млн. паунда. 

В момента той работи като ментор на млади хора и прохождащи футболисти за отношението им към парите и как да избегнат неговите проблеми с пропиляването на цяло състояние и потъването в дългове до гуша. Големият му съвет е да не се обграждат с хора..., които дават лоши съвети.

"Надявам се да съм един ужасен пример за младите и те да се поучат от съдбата ми. Самият аз не знаех какво се случва с парите ми до самия край на кариерата си, а когато разбрах, че съм разорен, вече беше твърде късно и нямаше как да спечеля нови средства. И фалирах", обяви Карлтън Коул.