Нападателят на Кристъл Палас Кристиан Бентеке бе наказан от лондонските магистрати за каране с превишена скорост и съдът му взе шофьорската книжка за следващите 12 месеца. Белгийският национал, който вече бе с девет отнети точки, бе привикан в „Лейвъндър Хил” в петък, за да научи присъдата си.

Съдията на стола – Палема Стоукс, заяви, че 28-годишният футболист, който не присъства на изслушването е прекалил с действието си, след като е и модел за много фенове.

„Отбелязвам, че Бентеке бе наказаван преди, а сега се случва отново, и то с много висока скорост. Той е добре познат футболист, който много фенове на играта го следват като модел”.

Бентеке е карал по Кингстън Хил с 80 мили в час, а ограничението там е 50 мили в Южен Лондон на 20-и януари. По-късно той е заснет с 89 мили в зона от 40 на същия път в Путни на 11-и март.

Той също така е бил обвинен да кара автомобила си с 64 мили при ограничение 30 в Стрийтъм Плейс на 22-и юли. Отделно Бентеке трябва да заплати 3 хиляди паунда, както и адвокатски разходи.