Бранителят на Ливърпул Върджил ван Дайк се е завърнал в Мърсисайд, за да продължи своите възстановителни процедури на дълготрайната контузия в коляното на базата в Къркби. Това стана ясно, след като футболистът пусна видео в своя Instagram-профил как тренира в новия басейн на тима на базата AXA.

Защитникът прекара последните месеци в Дубай, за да се възстанови след операцията в коляното, която претърпя през октомври, като Ван Дайк работеше в спортния комплекс NAS по време на зимата.

Сега обаче нидерландецът е взел решение да продължи своите тренировки по бъдещото си завръщане на клубния тренировъчен център. Футболистът е включен в списъците от играчи за Премиър лийг и Шампионската лига, макар да няма големи очаквания за негово повторно появяване в игра през този сезон.

Въпросната тренировъчна технология, която внимателно анализира процеса на тялото на човека под вода позволява на трениращия да намали 20% от своето тегло с цел да се елиминират бъдещи поражения в контузената зона. Това дава повод, че Ван Дайк продължава с възстановяването на коляното си, като надежди за завръщане в игра по-скоро са имагинерни.