Ливърпул потвърди, че новият капитан на отбора е Върджил ван Дайк, като вицекапитан ще бъде юношата на тима Трент Александър-Арнолд.

Централният защитник, който има същата роля и за родината си Ниделрандия, ще носи лентата на 19-кратния шампион на Англия, след като Джордан Хендерсън напусна клуба. В допълнение на това Александър-Арнолд ще бъде негов заместник, след като поема ролята от друг напуснал през лятото – Джеймс Милнър.

„Това е изключително горд момент за мен, съпругата ми, децата ми и цялото ми семейство. Чувството е специално и не мога да го опиша с думи. Нещо, от което съм много горд“, каза Ван Дайк пред официалния сайт по време на тренировките на отбора в Сингапур.

„Капитан съм и на Нидерландия, което е голяма чест за мен също, но да бъда и на клуба си е неописуемо усещане. Ще дам всичко от себе си да правя всички тук щастливи“, обобщи още бранителят. Ван Дайк има 222 мача за Ливърпул след преминаването си от Саутхемптън през януари 2018-а година. По време на периода си на „Анфийлд“ централният защитник спечели всички възможно трофеи на отборно ниво.