Въпреки колебливите изяви на играчите си в защита, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не планира да се подсилва с нови попълнения в тази зона. Редица специалисти и анализатори на Острова очакват именно това да се случи през януари, но германецът няма подобни планове. 

През настоящата кампания мърсисайдци са колкото впечатляващи в предни редици, толкова са и колебливи в отбрана. Но според Клоп, няма никаква нужда от подсилване в защитния вал, а ще разчита на наличните си играчи. 

"Вижте, когато спечелим мач и се отбраняваме добре, аз съм доволен от целия отбор. Също така не съм щастлив, когато не се защитаваме по начина, по който го искам, като цяло. Но дори и да грешим в защита, не мисля, че решението е покупка на нови играчи."

"Рядко чета вестници, но ви давам пример. Алберто Морено прави страхотен сезон до момента, но беше колеблив срещу Севиля. И веднага идват някакви хора и категорично казват:" Ето, този е слаб, Ливърпул има нужда от нов ляв бек". Но аз няма да купувам никого", категоричен беше Клоп.