Отборът на Уулвърхемптън започна новия сезон във Висшата лига с победа като гост на Шефилд Юнайтед с 2:0. И двете попадения паднаха още в първите 10 минути на срещата. Раул Хименес откри в третата, а в шестата Ромейн Саис удвои.

„Вълците“ започнаха много сирно двубоя и поведоха след по-малко от 180 секунди игра. Даниел Поденс взе топката от своята половина и тръгна на скорост по левия фланг, след което центрира в наказателното поле. Там Раул Хименес бе оставен непокрит и с чудесен удар с десния крак прати топката неспасяемо във вратата на Аарън Рамсдейл.

Три минути след това Леандер Дендонкер центрира отдясно в наказателното поле и отново Хименес получи шанс за изстрел, но този път вратарят на „остриетата“ изби в корнер. След центрирането от ъгловия удар на Педро Нето в пеналтерията Ромейн Саис засече топката с глава и бе точен – 0:2.

Чак след изтичането на половин час игра домакините погледнаха към вратата на Руи Патрисио. В 38-ата минута Оливър МакБърни засече с глава центриране от ъглов удар, но право в ръцете на Патрисио.

През втората част Шефилд владееше повече топката и създаде няколко чисти положения, като при едно от тях, в 51-ата минута, Енда Стивънс направи чудесно подаване за Джон Лундостром отляво на наказателното поле. Той върна за Джон Флек, който стреля по диагонала, но топката се отби от лявата греда на Патрисио.

Две минути след това Саис отново засече с глава центриране от корнер, но покрай вратата.

Gulliver/GettyImages
72 снимки

Двадесет минути преди края на срещата „вълците“ пропуснаха страхотен шанс за трето попадение. Саис отне топката в центъра и комбинира с Хименес. Мексиканецът напредна добре през средата на терена, след което върна наляво за Саис, който стреля, но Рамсдейл изби, а топката се отби от страничната греда. Кълбото се върна за Хименес, който опита да добави, но на празна врата стреля на сантиметри от лявата греда на Рамсдейл.

В добавеното време на срещата МакБърни засече топката с глава след центриране отдясно, но Саис изчисти от голлинията.

В следващия кръг „остриетата“ гостуват на Астън Вила, докато Уулвс приемат Манчестър Сити.