Отборът на Манчестър Сити успя да победи Уулвърхямптън с категоричното 0:3 в своята визита от 8-мия кръг на Висшата лига.

Getty/Gulliver Images
20 снимки

Мачът започна ужасяващо за домакините, след като още в 55-тата секунда Кевин де Бройне подаде на Джак Грийлиш в наказателното поле, а англичанинът не пропусна от близка дистанция да открие резултата. В 7-мата минута „гражданите“ удвоиха резултата, но голът бе отменен поради засада.

Все пак, в 16-тата минута Ерлинг Халанд вкара своето дежурно попадение, след като получи пас от Бернардо Силва, норвежецът напредна и с прецизен удар извън наказателното поле направи резултата 0:2. Последва подем в играта на „вълците“, но в 33-тата минута Нейтън Колинс бе изгонен, поради ужасяващо влизане в тялото на Джак Грилийш. Антъни Тейлър не се поколеба нито за секунда и по този начин Уулвс остана с човек по-малко. До края на полувремето темпото и желанието в играта на "вълците" спадна значително.

Второто полувреме започна по-спокойно от първото, като домакините опитваха да лимитират щетите. В 67-мата минута Халанд можеше да вкара своето второ попадение, но Жозе Са успя да се справи със ситуацията. Две минути по-късно вратарят на Уулвс бе безпомощен, след като Кевин де Бройне даде още едно от своите маркови подавания, за да може и Фил Фодън да се разпише и да направи резултата класически. До края на мача Манчестър Сити смъкна темпото в играта си, опитвайки да съхрани сили, а Уулвс не съумя да създаде чисто голово положение пред вратата на Едерсон.

С тази победа Манчестър Сити застава на първа позиция във временното класиране на Висшата лига с актив от 17 точки, а Ерлинг Халанд вкара своето 11-то попадение в 7 мача в лигата. Уулвърхямптън остава в опасна близост до зоната на изпадащите с едва шест точки и три отбелязани гола.