Футболната асоциация, ръководството на Висшата лига и Английската футболна лига (отборите от Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2) продължават да преговарят за датите на трансферния прозорец в страната.

Трансферната система на ФИФА вече обяви дати между 9 юни и 31 август, в които отборите на Острова ще могат да картотекират нови футболисти, но от ФА продължават преговорите с представители на двете части от “тялото” на английския футбол. Очакванията са прозореца да остане отворен и след началото на сезона във Висшата лига, както бе години наред, преди през септември 2017-а, когато бе взето решението за неговото затваряне преди официалното начало на кампанията.

То бе приведено в действие през лятото на 2018-а, но се оказа в ущърб на отборите от Албиона, които през февруари миналата година се отказаха от него и клубовете гласуваха да се върнат към системата, в която трансферният прозорец ще затвори в общ ден за всички големи първенства в Европа. Очаква се в близките дни двете страни да вземат официално решение, което да бъде оповестено.