Сериозна промяна може да стане факт от следващия сезон в английската Висша лига. „Daily Mail“ твърди, че петте смени могат да бъдат върнати за мачовете от първенството още след лятото.

Премиър лийг остана един от малкото шампионити в Европа, в които в момента са разрешени само три смени. Висшата лига позволи на мениджърите да правят по пет промени само през 2020 година, след като сезонът бе подновен след паузата заради първата вълна на пандемията. След това обаче в Англия се отказаха тази промяна да остане, въпреки че ФИФА и УЕФА позволиха всяка федерация да реши въпроса самостоятелно.

В повечето първенства петте смени се запазиха като възможност, като това важи и за евротурнирите. По-малките клубове в Премиър лийг обаче решиха, че това дава предимство на по-големите и затова се върнаха към формата с три смени.

Мениджърите на Ливърпул и Манчестър Сити – Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола, бяха най-яростните поддръжници на това правилото за петте смени да остане валидно и в Англия. Изданието обаче сега твърди, че има голям шанс германецът и испанецът най-сетне да триумфират в тази битка.

Причината за това е, че Асоциацията на професионалните футболисти също подкрепя твърдо връщането на петте смени, което е в пряка връзка със здравето на футболистите. Информацията се допълва от това, че въпросът отново ще бъде повдигнат на среща на клубовете от елита през юни и този път има голям шанс идеята да получи нужната подкрепа и да бъде въведена за следващия сезон.