Денят настъпи! Висшата лига отново се завръща, а тази година конкуренцията изглежда още по-ожесточена. Битка за титлата,битка за Европа, битка за оцеляване. Всички тези неизвестни ще започнат бавно да падат, а интригата стартира днес.
 
Шампионът на Англия - Манчестър Сити, посреща новака Бърнли в на пръв поглед задължителен за печелене мач. Първенецът от Чемпиъншип начело с Венсан Компани обаче има дългосрочни планове и те са свързани с мачове в елита на Англия. Срещата ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT 2, а всичко интересно може да следите заедно с нас НА ЖИВО в Gong.bg.
През лятото на острова не беше скучно. Безброй трансфери държаха привържениците под напрежение. Футболисти като Марез, Гюндоган и преди часове Хари Кейн вече не са част от шампионата. Компенсира се с огромни сделки и определяните за топ 6 отбори не разочароваха и хвърлиха огромни суми.
 
Пеп Гуардиола загуби ценни кадри, но успя да привлече хървтското дуо Матео Ковачичи и Йошко Гвардиол. Кайл Уокър и Бернардо Силва по всичко личи, че също ще останат в състава, а "гражданите" са устремени към нови рекорди.
 
Вицешампионът Арсенал също се подсили с качествени играчи. Микел Артета купи Кай Хаверц, Юриен Тимбър и толкова дълго чаканият Деклан Райс. "Топчиите" плтиха над 100 милиона паунда на Уест Хем за английския национал.
 
Ливърпул и Юнайтед със сигурност имат много дълъг път за да се върнат на върха, но Юрген Клоп и Ерик тен Хаг правят всичко по силите си за да са максимално конкурентни. Мърсисайдци купиха изцяло нова халфова линия. Алексис Мак Алистър и Мойсес Кайседо изглежда отново ще си партнират както в Брайтън, а компания ще им прави Доминик Собослай. Много силни попълнения и феновете се надяват на бърза адаптация и напасване.
Юнайтед от своя страна закупи бленувания нападател. Расмус Хойлунд ще е човекът за головете, а Давид де Хеа беше заменен с Андре Онана от Интер. В халфовата линия Мейсън Маунт ще е нагърбен с креативните функции, а все повече шум се вдига около Софиян Амрабат.
Тежки моменти за Тотнъм и Челси. Двата лондонски клуба са в сложни ситуации. "Шпорите" загубиха Хари Кейн, а това няма как да не рефлектира върху предствянето на отбора. Челси най-накрая се сдоби с правата на Кристофър Нкунку, но той получи травма в предсезонната подготовка и е аут за дълго време. И двата отбора са извън евротурнирите, но сме ставали свидетели и на моменти, когато това се използва като плюс. Дали този сезон ще е такъв?
 
Вече не е изненада представянето на Нюкасъл, Астън Вила и Брайтън. "Свраките" са силно мотивирани да покажат още по-добри резултати, докато Роберто Де Дзерби и Унай Емери нямат намерение да вдигат
крака от газта. 
 
Аутсайдери няма, Арсенал вече иска титлата, а Ливърпул и Манчестър Юнайтед са се насочили на там, където години наред сме свикнали да ги виждаме, а именно на върха. 
за Сити остава тежката задача да защитава короната, а кой ще изненада и кой ще разочарова е ребус, който ще разгадаваме в следващите няколко месеца в каналите на DIEMA XTRA.