В Нюкасъл очакват двубоя от четвъртия кръг за ФА Къп срещу Фулъм в съботната вечер. Очакванията са, че някои контузени състезатели ще се завърнат в игра, а тази пауза от 2 седмици, която имаха „свраките“, най-после даде малко спокойствие на Еди Хау и повече време за тренировки.

„Джордитата“ със сигурност ще опитат да достигнат далеч за купата на футболната асоциация, а гостуването на Фулъм е един от интересните мачове в тази фаза на турнира. Под рамката на вратата обаче, ситуацията изглежда ясна, тъй като Ник Поуп ще се възстановява още дълго време от контузията в рамото и се очаква да бъде на линия най-рано в началото на април.

Мартин Дубравка отново ще пази за Нюкасъл и при визитата на „котиджърс“, но  словашкият национал не е доволен от статута си в клуба.

По информации на медиите в Англия, Дубравка сериозно обмисля да напусне през лятото и да си търси нов отбор. Бившият вратар на Спарта Прага е напълно наясно какво ще се случи след завръщането на Поуп на вратата и не е склонен отново да бъде втори избор за Еди Хау. Настоящият контракт на словака изтича през лятото на 2025 година, но е твърде вероятно още след края на сезона, Мартин Дубравка да търси ново предизвикателство пред себе си.